Go Back   Pit Bike Club > Pit Bike Discussion & Reviews > The Workshop

Latest discussions at Pit Bike Club:

  • explorer 120cc clutch help
    hi all I have a explorer 120cc engine that I have not used in a long time I came to use it and couldn't select neutral...
  • Spitfire ht lead?
    Hi guys made the mistake of buying a few bits before I got the bike... As above I'm not sure how to get this to fit?...
  • Best Carb for a yx160
    ive got a vm26 on my bike at moment and its shite :icon_lol: wont jet right or nothing so im guna get my self a new carb...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24-06-2007, 06:37 PM   #1
bmxbandit
 
bmxbandit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Age: 28
Posts: 17
Bike: pit monster 110
no spark!!!!!!!!!!!

hi been trying to start my bike and it wont start. there is no spark at all with a new and old spark plug. tested for continuity on most of the wiring loom. coil seems to be ok and also the killswitch. using a brand new ooracing cdi so cant see that been nackerd. also new inner rotor fitted about 2 month ago. any suggestions please?
bmxbandit is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2007, 06:43 PM   #2
Despise
superpit1337
 
Despise's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: England
Age: 27
Posts: 20,505
Bike: CRF70/CRF50base
Re: no spark!!!!!!!!!!!

Im in the same situaton as you atm fitting a 140 lifan engine. Im next to change the ignition coil, cdi & if i have to the stator too. Also will give the pickup a clean. Im taking small steps before I do anything like the stator ect... I know my problem is electrical.
Despise is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 05:14 PM   #3
bmxbandit
 
bmxbandit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Age: 28
Posts: 17
Bike: pit monster 110
Re: no spark!!!!!!!!!!!

yeah i no this problem is definately electrical but where do you start. i found a wiring diagram but aint had a propper look at it yet.i had a guy fit a new inner rotor as my mate managed to snap off the pick up. this guy has crimped the wires together but not very well. hopefully by soldering the joints together i will get a better connection and hopefully a spark.
bmxbandit is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 05:17 PM   #4
Despise
superpit1337
 
Despise's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: England
Age: 27
Posts: 20,505
Bike: CRF70/CRF50base
Re: no spark!!!!!!!!!!!

All I know is that the engine I have was running before sent to me and now it dont want to run. My wiring is correct so Im sure it can only be something going on with the pick up for me. But Im to check everything anyway.
Despise is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 05:26 PM   #5
bmxbandit
 
bmxbandit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Age: 28
Posts: 17
Bike: pit monster 110
Re: no spark!!!!!!!!!!!

yeah good call. on mine it is only a two month old rotor kit so cant see it been that but i aint too sure. cant guarantee the quality of this guys workmanship or parts that he gets. hoping it is just his terminations on the new wires. cant understand it though cause one minute it worked fine then i operated the stop button to kill the engine then 2 mins later i tried to start it and it wouldn't start or get a spark?
bmxbandit is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 06:18 PM   #6
Despise
superpit1337
 
Despise's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: England
Age: 27
Posts: 20,505
Bike: CRF70/CRF50base
Re: no spark!!!!!!!!!!!

Originally Posted by bmxbandit View Post
yeah good call. on mine it is only a two month old rotor kit so cant see it been that but i aint too sure. cant guarantee the quality of this guys workmanship or parts that he gets. hoping it is just his terminations on the new wires. cant understand it though cause one minute it worked fine then i operated the stop button to kill the engine then 2 mins later i tried to start it and it wouldn't start or get a spark?
sounds like the killswitch all together. Take off the killswitch as a test then start the bike. To kill it all you need to do is pull the ignition coil off the spark plug. If all is running happy then you will have to get yourself another killswitch. I dont have a killswitch on my bike as I got rid of it completely when it was causing me problems, to kill mine i use the igntion barrol which overously u dont have.
Despise is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 07:46 PM   #7
bmxbandit
 
bmxbandit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Age: 28
Posts: 17
Bike: pit monster 110
Re: no spark!!!!!!!!!!!

yeah i will try that tmoz. think i have already tried it tbh but i will give it another go.
bmxbandit is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 11:30 PM   #8
Despise
superpit1337
 
Despise's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: England
Age: 27
Posts: 20,505
Bike: CRF70/CRF50base
Re: no spark!!!!!!!!!!!

update: keeping the story short

Cleaned the stator& pickup. It fired up, wnet out for a blip, cut out on me a few times, cleaned it again, started up, bliped out done it again, got the van got me back to the garage, after that time elapsed just kicked it over 1st time and it started. Was adjusting the carb mixture then all a sudden it died. We had tried & placed everything electrical with spare parts i had and nothings wrong with them.

Conclusion: Everytime the stator gets hot the bike dies. A new stator is the only thing left for me to try out, it has to be that, everything else has been checked.

summary: Bloody hell I LOVE 140 Lifan ! . Great when its going.
Despise is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 11:33 PM   #9
jameslanceley
 
jameslanceley's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Postcode DL13 Area
Age: 24
Posts: 3,257
Bike: Superstomp 150k
Re: no spark!!!!!!!!!!!

now ya can tell evri1 to buy one off me n dan since it looks like person who wer ment to be buyin it decided to get wheels instead lol
jameslanceley is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 11:35 PM   #10
Despise
superpit1337
 
Despise's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: England
Age: 27
Posts: 20,505
Bike: CRF70/CRF50base
Re: no spark!!!!!!!!!!!

Originally Posted by jameslanceley View Post
now ya can tell evri1 to buy one off me n dan since it looks like person who wer ment to be buyin it decided to get wheels instead lol
Yes do buy one. I cant wipe the smile off my face even though I still have to replace the stator.
Despise is offline   Reply With Quote
Advertisement
Reply
Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No spark or weak spark!!! mrbluee Pit Bike Discussion 12 06-06-2014 03:22 PM
spark dale_brah Pit Bike Discussion 4 13-06-2009 08:01 AM
no spark mechie Moto-X 7 28-05-2009 08:44 PM
new cdi still no spark stevieITR Pit Bike Discussion 18 08-05-2009 10:12 PM
no spark patto The Workshop 18 14-07-2008 09:50 PM